Χορηγικές Δράσεις

Η Eurogat από την έναρξη της λειτουργίας της επιδιώκει να δρα με κοινωνική υπευθυνότητα  και να σέβεται το περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί.

Έχοντας ως βασική αρχή τη διάδοση της φιλοσοφίας και ανάπτυξης της τέχνης του καφέ και αναγνωρίζοντας το ρόλο της ως ηγετική παρουσία στο χώρο της, διαχρονικά με συνέπεια και ευαισθησία, συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην ενίσχυση του. Στηρίζει έτσι έμπρακτα δράσεις και πρωτοβουλίες που είναι σύμφωνες και συμβατές με το σύστημα αξιών και στόχων της και επιχειρούν να αναδείξουν και να προάγουν την εξέλιξη της γνώσης και βελτίωση της ποιότητας του καφέ.

  • Αποκλειστικές χορηγίες εξοπλισμού σε workshop, φεστιβάλ και σεμινάρια (All About Coffee, coffee show, κα).
  • Αποκλειστικός χορηγός εξοπλισμού σε σχολές και ακαδημίες που εξειδικεύονται στην εκπαίδευση barista & bartenders.
  • Υποστηρικτής στα πρωταθλήματα του Hellenic Barmen Association –  Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ).
  • Χορηγίες εξοπλισμού σε μεμονωμένα άτομα για την προετοιμασία τους και τη συμμετοχή τους σε πανελλαδικά και διεθνή πρωταθλήματα καφέ.

Βασικές δράσεις

Οι χορηγίες τόσο των εθνικών πρωταθλημάτων καφέ του SCA Greece όσο και παγκόσμιων πρωταθλημάτων καφέ του WCE. Η εταιρεία είναι από τους πρωτεργάτες στη διοργάνωση των πρωταθλημάτων καφέ του SCA στην Ελλάδα που  υποστήριξε ως χορηγός για δέκα συναπτά έτη από το 2001 έως το 2011, προσφέροντας μεταξύ άλλων και όλο τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό,  διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Είναι η μοναδική εταιρεία του κλάδου που διέβλεψε την δυναμική του SCA σε εποχές που δεν μπορούσε να προβλεφθεί η εξέλιξή του. Από το 2011 συνεχίζει ως χορηγός μαζί με άλλες εταιρείες του κλάδου που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τον θεσμό τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, από το 2012 έχει αναπτύξει χορηγική δράση και στα διεθνή πρωτάθλημα καφέ που διοργανώνονται από τον WCE δηλώνοντας την δέσμευσή της σε διεθνές επίπεδο στις αρχές που εκπροσωπεί ο SCA.